Henrikseje

Se og læs mere om Henrikseje.

Læs om Henrikseje

På gården Henrikseje, har vores dygtige tømrere lavet det gode gamle håndværk; ”Bindingsværk og tilpassede spær-konstruktioner”. Det kræver et godt håndelag og særlige teknikker fra gamle dage, som jo virker og holder stærkt, helt op til i dag.

Når vi reparerer og udskifter træværket i bindingsværkskonstruktioner, har vi stor respekt for det gamle håndværk og de materialer vi fjerner. Vores erfarne bådebyggere kender til hvordan træet ”opfører sig” i de forskellige sammensætninger og hvilke tapsamlinger der skal laves, på de helt rigtige steder, for at konstruktionen bliver så stærk, som mulig.

Vi gør meget ud af at oplære den yngre generation, og tage dem med på de lidt mere særlige opgaver. På den måde vil vi gerne være med til at opretholde viden og begreber, som er på vej ud af nutidens byggeri og det giver en god kombination af kompetencerne, med ny viden og moderne synsvinkel også. Flere bygninger er dog blevet fredet eller har fået status som bevaringsværdige, som skal sikre at disse bygninger ikke bare forsvinder ud af det danske DNA.

Vi har lavet mange særlige reparationer igennem årene på træskibe, bindingsværk og gamle tagkonstruktioner. Derudover laver vi også renoveringsopgaver på døre og inventar, som bliver taget sig godt af, på vores værksted hos vores snedkere.

Vi har meget glæde af at den gamle købstad i Mariager skal vedligeholdes, af erfarne og professionelle tømrere.

Her finder du mere om Henrikseje og rådgiver: http://www.kpf.dk/projekter/herregaarden-henrikseje/

Vil du se billeder af vores arbejde?

Se billeder af projektet nedenfor