Den gamle biograf i Mariager

Se og læs mere om den gamle biograf i Mariager.

Læs om den gamle biograf i Mariager

Når håndværket er i fokus

En omfattende ombygning af Den Gamle Biograf i Mariager er vel overstået. Den historiske bygning i hjertet af den smukke købstad har gennemgået en storstilet renovering.

Det er sket med respekt for det oprindelige og med et sundt blik på moderne byggeteknik – alt sammen for at omdanne stedet til et nutidigt kulturhus i tilknytning til byens museum.

Der er i høj grad kælet for det gode håndværk. Tømrer og bådebygger Finn Møller har udført arbejdet, med sans for smukke og funktionelle detaljer. Håndværkerne lykkedes med at skabe et elegant udtryk, der samtidig bavarer stedets oprindelige æstetik.

Ydermuren bevaret

Naboskabet til Nordjyllands Historiske Museum, der har til huse i den 300 år gamle købmandsgård, har været et mantra for ombygningen. Det ensartede udtryk er blandt andet tilgodeset ved, at ydermuren mod den gamle købmandsgård er bibeholdt. Indvendigt er muren renoveret med tidsvarende isolering og solide afstivninger.

Og netop på indvendig side af den nye mur udfolder hjertet i kulturhuset sig med den flotte og funktionelle sal. Det er denne, der fremover skal danne ramme om alt fra koncerter og filmfremvisninger til foredrag, bankospil og fester.

Salen er topmoderne med en akustik, der appellerer til musikalske oplevelser. Den nye scene udgør et naturligt pejlemærke i salen, hvor også lysforhold og ventilation er ført helt up to date.

Det har været et omfattende arbejde. Hver en sten og hvert et brædt er vendt, og store dele af den oprindelige bygning er fjernet. Herefter har Finn Møllers medarbejdere genopbygget huset med fokus på det gode håndværk.

– Vi er ikke gået på kompromis med noget, lyder det fra Finn Møller, mens han peger på et smukt drejet gelender på væggen i det nye indgangsparti. – Selv vinduerne har vi renoveret i det omfang, det har været muligt, konstaterer han med henvisning til, at medarbejderne nænsomt har udtaget en række bevaringsværdige døre og vinduer og genbrugt dem i det nye byggeri.

Håndværksmæssig finish

I forhold til netop indgangspartiet er dette også helt nyetableret. Den gamle port ud mod købmandsgården bliver fremover kulturhusets vindue mod gæsterne. Porten er bibeholdt i sin oprindelige udformning og er indenfor forsynet med en moderne sluseindgang.

I tilknytning til indgangspartiet er der etableret garderobe i samme stilrene design som stedets nye bar. Også her skinner den håndværksmæssige finish igennem med en rød højglansoverflade, der på nydelig vis skaber kontrast til stedets dominerende sort/hvide- og naturlige nuancer.

– Vi er i det hele taget stolte af resultatet, bemærker Finn Møller. – Det er et byggeri, der fint harmonerer med vores specialer, og vi har i stor stil fået mulighed for at udnytte det potentiale, der kendetegner virksomheden. Vi værner om det gode håndværk og den kvalitet som vores faglighed forpligter os til at levere, tilføjer han med slet skjult skelen til andre af firmaets pejlemærker. Således står Finn Møller også bag udførelsen af flere øvrige højt agtede projekter som eksempelvis byggeriet af Mariagerfjord Frikirke, ombygningen af Assens Kirke samt renoveringen af Advokathuset i Hadsund.

I tilknytning til den nyrenoverede sal i Den Gamle Biograf er der også etableret nyt moderne køkken, samt velfærds- og lagerfaciliteter.

Vil du se billeder af vores arbejde?

Se billeder af projektet nedenfor